Jaarverslag

Cultuur en bibliotheek

Cultuur en bibliotheek

Portefeuillehouders: Robert van Asten en Saskia Bruines

Wat is het doel?
Doel van het cultuurbeleid is het stimuleren van een kwalitatief hoogstaand en veelzijdig cultuuraanbod van en voor iedereen in Den Haag. Daarnaast investeert Den Haag in een volwaardige culturele infrastructuur van lokale, regionale en (inter)nationale betekenis.

Bibliotheek Den Haag is dé plek in onze stad voor ontmoeting, persoonlijke ontwikkeling en informatie. Ontdek de collectie of zoek een plekje in de bibliotheek om te werken of studeren. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd om van te leren, geïnspireerd te worden of om je te vermaken. Muziek, lezingen, debatten, workshops en nog veel meer. Je vindt het in de Bieb! We ontmoeten je graag in een Bieb bij jou in de buurt.

In het Haags Gemeentearchief (HGA) worden miljoenen documenten verzameld, beheerd, ontsloten en gepresenteerd. Inwoners kunnen hier de geschiedenis van de stad en de inwoners reconstrueren. Als bijzondere opdracht beheert het archief de historische archieven en collecties van de gemeente Leidschendam-Voorburg en de muziekarchieven en -collecties van het voormalig Nederlands Muziek Instituut.

Het doel van Mediabeleid is de onafhankelijke lokale journalistieke sector te versterken en als internationale stad van vrede en recht, op te komen voor de persvrijheid wereldwijd.

Lasten, baten en saldo

137.405

4,0 %

13.504

0,4 %

Deze pagina is gebouwd op 05/29/2024 14:15:11 met de export van 05/29/2024 14:10:27